Ilyen a thai masszázs:

Egy nő masszázson

 

A thai masszázs alapvetően más, mint a nyugati masszázsfajták. A masszázs a talajon elhelyezett matracokon történik, könnyű kényelmes ruhában, fekvő illetve ülő testhelyzetekben. A masszőr az izmok gyúrása helyett a meridiánvonalakon dolgozik, az akupresszúrás pontokat ingerli, úgynevezett nyomásos technikával.

A masszázs során az egész testet kezelik, fejünktől a lábujjunkig, ami sajátos koreográfia szerint zajlik. A masszőr az ujjain kívül a kézfejét, könyökét, térdét, lábát és talpát is használja masszírozásra. A kezelés hatékonyságát a különböző testrészek „kihúzásával” fokozza.

A kezelés időtartama: Javasolt minimum 60 perces időtartam, de választhatunk 90 és 120 perces kezelést is.

A thai masszázs az egyik legősibb, leghatékonyabb, feszültségoldó, több száz éves hagyományokon alapuló távol-keleti gyógymód, mely alapvetően eltér az európai masszázstechnikától. A masszázs rendszeres alkalmazása jó közérzetet biztosít, emellett kiváló gyógyhatása van ízületi, reumatikus, szív, ér és emésztőrendszeri tünetek kezelésére és megelőzésére.

Hatása egyszerre nyugtató és serkentő. A test meghatározott pontjaira irányuló masszázs elősegíti a teljes relaxációt. Mindenekelőtt azt tapasztaljuk, hogy testileg és szellemileg frissebbek, aktívabbak, kiegyensúlyozottabbak leszünk.

Az energiavonalak, a meridiánok kezelésének hatására javul a vérkeringés, és a nyirokkeringés, ezáltal elősegíti a szervezet méregtelenítését, a salakanyagok eltávolítását. Stimulálja a vegetatív idegrendszert, a belső szerveket, serkenti azok működését, egyensúlyba hozza a test energiarendszerét. A nyújtások, „kihúzások” oldják az izmok és az izületek merevségét, feszültségét, növelik a test rugalmasságát. Masszázs után frissnek, ruganyosnak érezzük magunkat, könnyebben mozgunk, megszűnik izmaink merevsége.

Bolt előtere

Lepje meg szeretteit: